Gjermund Brenne

Gjermund Brenne (f. 1978) er fra Sarpsborg og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og musikkonservatoriet i Leipzig med studier i orgelspill, kor- og orkesterledelse. Hans lærere har vært Kåre Nordstoga, Jon Laukvik, Arvid Gast og Horst Neumann. Brenne har siden 2002 vært kantor i Fagerborg kirke, og var med og ledet arbeidet for å skaffe kirken Oslos største og beste kirkeorgel fra det velrenommerte orgelbyggerfirmaet Goll i Luzern, Sveits.

Brenne har siden 2001 vært dirigent for Ullern kammerkor og siden 2005 dirigent for Oslopolitiets blandede kor. Ved siden av dette underviser Gjermund Brenne ved Norges musikkhøgskole, Menighetsfakultetet og Høgskolen i Staffeldtsgate.

Gjermund Brenne har flere ganger vært utøver ved Oslo internasjonale kirkemusikkfestival og har gitt en rekke konserter i Norge, store deler av Europa samt Korea både som organist og dirigent. I 2007 jobbet Brenne som instruktør ved Erik Poppes nye storfilm De usynlige der han var orgellærer for hovedrolleinnehaveren samt orgelteknisk rådgiver under innspillingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.