Barratt Dues Juniororkester

Barratt Dues Juniororkester ble grunnlagt av sin kunstneriske leder Soon-Mi Chung i 1985 og har siden blitt ledet av henne (1985-1993 og 2006-dd) og Alf Richard Kraggerud (1993-2006), og feiret sitt 25-års jubileum i 2010. I pakt med Barratt Due musikkinstitutts pedagogiske idé om at ensemblespillet er selve kjernen i dannelsen av unge musikere, har Juniororkesteret helt siden starten vært flaggskipet i armadaen av aktiviteter ved vår Unge Talenter-avdeling.

Orkesteret rekrutterer strykertalenter i alderen 13-19 fra hele Norge og blant orkesterets tidligere medlemmer er det en lang rekke musikere som i dag har framskutte posisjoner i norsk og internasjonalt musikkliv. Hysterisk berømt er fortsatt fjorårets internasjonale MGP-vinner Alexander Rybak. Innen den klassiske sfæren er Vilde Frang, EMI Classics’ Young Artist of the Year 2010, i ferd med å etablere seg i det internasjonale toppsjiktet av unge fiolinister. Eldbjørg Hemsing og Guro Kleven Hagen, som fikk topplasseringer EBU Young Musician Competition i 2008 og 2010, er blant de mange høypotente musikkbegavelsene som har vokst med og preget orkesterets kvalitet.

Blant tidligere medlemmer av orkesteret er konsertmestrene i Atlanta Symphony, Danmark Radios Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester og Norrlandsoperans Symfoniorkester i Umeå, Sverige, foruten andre sentrale roller i samtlige profesjonelle orkestre i Norge og våre skandinaviske naboland.

Orkesteret har gjennom sin utstrakte turnévirksomhet besøkt Ankara, Bergen, Beijing, Cape Town, Johannesburg, Graz, Hangzhou, Kuala Lumpur, London, Napoli, Pretoria, Salzburg, Shanghai, Singapore, Wien. I Norge har orkesteret konsertert for skolebarn over hele landet, opptrådt for kongelige og andre prominente gjester ved en mengde offisielle anledninger, deltatt på alle de viktigste kammermusikkfestivalene og i en lang rekke radio- og fjernsynspro-grammer, samt gitt ut flere musikkassetter og CD’er, blant annet med verker som er spesielt tilegnet Barratt Dues Juniororkester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.